J.J. Wisse Smit – Advocaat Erfrecht

Erfenis aanvaarden? Of toch maar een voorbehoud maken? Waarom zou je dat doen? En zo ja, hoe doe je dat dan? Lastige vragen in een vaak verdrietige periode. Toch is het belangrijk om snel op de hoogte te zijn van je rechten en plichten als erfgenaam. Wat je nu kan of moet doen.

Never say you know someone before sharing a legacy with them.

Johann Kaspar LAVATER
1741-1801

Kies voor een specialist erfrecht

Als advocaat gespecialiseerd in het erfrecht kan ik je daarbij prima helpen. Of het een nu opgelaaid conflict of een sluimerend meningsverschil betreft. Samen nemen we jouw situatie onder de loep en bespreken deze zodat jij een helder beeld krijgt van je rechten en mogelijkheden als erfgenaam. Maar ook wat je concreet moet doen.

Erfrecht is een complex en veranderlijk rechtsgebied. Met vaak grote emotionele en financiële belangen die een grote impact kunnen hebben op familierelaties. Kies daarom voor een advocaat die niet direct polariseert, maar iemand die in staat is jouw belangen te behartigen zonder direct de rest van de erfgenamen tegen je in het harnas te jagen.

Geïnteresseerd? Bel mij op 06-30029780

Gebieden van erfrecht

Je kunt bij mij als gespecialiseerd erfrecht advocaat terecht voor:

 • Aanvaarden of niet.
 • Of beneficiair aanvaarden?
 • Verdeling nalatenschap door de erfgenamen
 • Wat is een legaat?
 • De overledene heeft alles weg geschonken. Wat kunt u als erfgenaam daaraan doen?
 • Onterfd. Wat is uw positie?
 • Heeft u altijd recht op een kindsdeel?
 • Hoe maakt u aanspraak op uw kindsdeel (legitieme portie)?
 • Hoe berekent uw het kindsdeel?
 • Wat is de rol van de executeur?
 • Wat kunt u doen als u het niet eens bent met de executeur.
 • Wat kan de executeur doen als erfgenamen niet meewerken.
 • Ouderlijke boedelverdeling en kindsdeel
 • Aansprakelijkheden en schuldeisers
 • U heeft een vordering op de overledene. Bij wie moet u zijn?
 • Claims van derden op de erfenis

Cliënten over mr Wisse Smit, advocaat

“Ik zat er soms echt doorheen. mr Wisse Smit bood ook ruimte voor die emotie, maar filterde wel alle juridische aspecten eruit. Hij hield mij op die manier bij de les en zo konden we een duidelijke koers varen.”

Marieke K.* (Amsterdam)

“De kracht van Mr J.J. Wisse Smit is dat hij in emotionele erfrecht zaken eerst een stap terug doet, waardoor hij rust in de situatie brengt. Vervolgens voert hij een duidelijke koers waarbij we in een kort geding in ons gelijk zijn gesteld.“

D.L. van R.* (Den Haag)

“Veel advocaten gaan meteen met de messen slijpen. Mr Wisse Smit kijkt naar meer dan alleen de juridische aspecten. Hij is oplossingsgericht en heeft uiteindelijk zonder procederen mijn belangen veilig gesteld”

M.S.* (Arnhem)

* in verband met privacy, zijn namen van cliënten geanonimiseerd.

Heb jij een erfrechtadvocaat nodig?

Juridisch advies inwinnen kan je bij vele deskundigen. Iedereen wil je graag helpen. En met wat googelen komen sommigen ook een stuk verder. Maar wat als een kwestie écht belangrijk voor jou is? Of kan worden?

Laat mij je zaak beoordelen en samen kijken we wat het beste voor jou is.

Bemiddeling of procederen

Mijn focus ligt, als het even kan, altijd op het vinden van praktische oplossingen. Zeker als er familierelaties in het geding zijn. Vaak komen cliënten pas bij mij als het station van bemiddeling al gepasseerd is en dan blijft alleen nog procederen over om een conflict op te lossen. Zorg daarom dat je in een vroeg stadium op de hoogte bent van je juridische positie en mogelijkheden.Een van die mogelijkheden is bemiddeling.

Klik op de link als je meer wil weten over de mogelijkheden van bemiddeling.

Snelheid van cruciaal belang

Problemen op het gebied van erfrecht zijn vaak urgent en emotioneel geladen. In de praktijk blijkt vaak dat, naast juist, vooral tijdig en invoelend handelen van doorslaggevend belang is.

Dit vraagt van een advocaat naast een hoge mate van deskundigheid en inlevingsvermogen, vooral daadkracht en snelheid. Mijn heldere werkwijze met korte lijnen en snelle reactietijden sluit hier naadloos op aan.

En de kosten?

Elke zaak is verschillend en vereist een unieke en zaakspecifieke aanpak. Voor het bepalen welke prijsmethodiek het beste kan worden gehanteerd kijken we samen naar de zwaarte van de zaak en de specifiek te leveren juridische kennis. Over het algemeen lenen procedures zich iets minder voor het werken met een vaste prijs dan bijvoorbeeld het beoordelen van contracten. In onderling overleg bepalen we welke methodiek het beste past bij de zaak. Alle tarieven zijn altijd exclusief btw.

Wisse Smit Advocatuur berekent geen kantoorkosten.

Onze eerste kennismaking en inventarisatiegesprek is vrijblijvend en kosteloos. Op basis daarvan krijg je duidelijkheid over wat mijn ondersteuning gaat kosten.

MOBILE SCREENS ONLY

Nader kennismaken?

In een eerste gesprek bekijken we jouw juridische positie. Op basis van dit intake gesprek kom ik bij je terug met een plan van aanpak en een transparante kostenbegroting.

       

LARGE SCREENS ONLY

Nader kennismaken?

In een eerste gesprek bekijken we jouw juridische positie. Op basis van dit intake gesprek kom ik bij je terug met een plan van aanpak en een transparante kostenbegroting.