Missie, ervaring en werkwijze

Door mijn werkervaring in andere branches weet ik dat het anders kan, dat het anders moet.

Mijn missie

De wereld waarin we leven verandert razendsnel. Mijn dienstverlening heb ik hier bewust op aangepast. Ik haak aan bij de andere, nieuwe manier van werken die bij onze hedendaagse cultuur hoort.

Korte lijnen en altijd direct contact met je advocaat. Geen telefonistes en secretaresses die mij afschermen. Je krijgt mijn mobiele nummer. Je kan mij altijd bellen. 24/7. Als ik niet beschikbaar ben dan neem ik uiterlijk binnen een etmaal contact met jou op.

Besprekingen doen we per telefoon of via skype. Dossiers zijn digitaal. Moeten we een keer om de tafel? Dan komen ik naar jou of naar de locatie van jouw keuze. Jij kiest wat jij wil.

 

Mijn ervaring

Na jaren werkzaam te zijn geweest in juridische en commerciële functies in het bedrijfsleven en meer recent als zelfstandig adviseur op het gebied van marketing en sales voor advocatenkantoren en andere business professionals, ben ik in 2012 gestart als advocaat.

Mijn niet alledaagse achtergrond differentieert mij van de meeste andere advocaten. Door mijn brede ervaring ben ik beter in staat de juridische problemen waar bedrijven en ondernemers tegen aan lopen snel te doorgronden en terug te brengen naar de juiste proporties.

Juridische know-how kan je overal krijgen. Een advocaat vinden die commerciële zaken en juridische inhoud kan verenigen is lastiger. I have been there……

Mijn ambitie

Mijn ambitie

Juridische zaken terugbrengen tot de juiste proporties. Afspraken (contracten) helder en begrijpelijk op papier zetten. Zo veel mogelijk proberen problemen op lossen zonder escalatie. Niet meteen blazen, niet juridiseren en alleen procederen als het echt niet anders kan.

Cliënten eerst zelf aan het woord laten en als advocaat vanaf de zijlijn adviseren en souffleren. 9 van de 10 keer gaat de wederpartij met de hakken in het zand als de advocaat meldt: Tot mij wendde zich …….. .

Maar soms kan het niet anders en zal je snel en daadkrachtig moeten optreden.

Echter het uitgangspunt blijft zo min mogelijk interventie.

Zo handelen: dat de deal doorgaat; dat de klant blijft, ook al heb je een meningsgeschil met elkaar; werknemers zich gewaardeerd voelen; en jij datgene kunt doen waar je goed in bent.

“Kennis is niets zonder levenskunst”

Voltaire, filosoof (1694-1778)

Mijn werkwijze

Zoek je als ondernemer of particulier juridische bijstand? Dan kan je op mijn deskundigheid en ervaring rekenen. Zo ook op mijn betrokkenheid en inzet om jouw behoeften, jouw situatie en jouw belangen scherp in kaart te brengen. Daarbij verlies ik ‘het grotere plaatje’ nooit uit het oog.

Goedschiks of kwaadschiks

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u als particulier zo min mogelijk beroep wilt doen op een advocaat. Maar soms, om problemen voor te zijn of conflicten op te lossen, is het cruciaal om tijdig met een gespecialiseerde advocaat contact op te nemen.

Niet direct blaffen en blazen

Maar eerst proberen wij de zaak in goed overleg op te lossen. Procederen kan namelijk altijd nog. In de loop der jaren heb ik een aardig beeld gekregen hoe conflicten ontstaan en belangrijker ook weer opgelost kunnen worden.

Het merendeel van de conflicten ontstaat door een gebrek aan communicatie, het primair reageren per mail in plaats van eerst eens even te bellen of elkaar in de ogen te kijken.

Mijn oplossing is vaak dat ik voor partijen een minnelijke oplossing vind. Echter soms is dat niet haalbaar en dan kan alleen een (botte….) bijl nog iets forceren. Ik prefereer het eerste, maar ga het tweede niet uit de weg.

Hou je van duidelijkheid? Ik ook!

Daarom maak ik het nooit nodeloos ingewikkeld of uitgebreid. Verwacht dus geen wollige adviezen van mij. Maar heldere en bovenal praktische oplossingen die wérken.

Niets meer, niets minder.

Transparant en kostenbewust

Je hebt bij mij op elk moment volledig inzicht in wat ik waarom voor je doe. Dossiers zijn bij mij digitaal en je krijgt van te voren een concreet en gedetailleerd plan van aanpak. Daarnaast houd ik je altijd goed van de voortgang op de hoogte. En mocht iets onverhoopt anders lopen, dan stem ik dat natuurlijk direct met je af. Facturatie achteraf is vanzelfsprekend ook volledig transparant en conform onze afspraken. Dus geen verrassingen achteraf.

Direct samen aan de slag

Bij een eerste kennismaking ga ik graag direct voortvarend aan de slag! Na de inventarisatie benoem ik dan niet alleen de risico’s maar zeker ook de kansen.

Op basis daarvan kan jij je zaak beter overzien en stippelen we meteen samen een strategie uit. Met directe en concrete acties, tijdlijn en kosteninschatting.

Cliënten over mr Wisse Smit erfrecht advocaat

“Ik zat er soms echt doorheen. mr Wisse Smit bood ook ruimte voor die emotie, maar filterde wel alle juridische aspecten eruit. Hij hield mij op die manier bij de les en zo konden we een duidelijke koers varen.”

Marieke K.* (Amsterdam)

“De kracht van Mr J.J. Wisse Smit is dat hij in emotionele erfrecht zaken eerst een stap terug doet, waardoor hij rust in de situatie brengt. Vervolgens voert hij een duidelijke koers waarbij we in een kort geding in ons gelijk zijn gesteld.“

D.L. van R.* (Den Haag)

“Veel advocaten gaan meteen met de messen slijpen. Mr Wisse Smit kijkt naar meer dan alleen de juridische aspecten. Hij is oplossingsgericht en heeft uiteindelijk zonder procederen mijn belangen veilig gesteld”

M.S.* (Arnhem)

* in verband met privacy, zijn namen van cliënten geanonimiseerd.

MOBILE SCREENS ONLY

Nader kennismaken?

In een eerste gesprek bekijken we jouw juridische positie. Op basis van dit intake gesprek kom ik bij je terug met een plan van aanpak en een transparante kostenbegroting.

       

LARGE SCREENS ONLY

Nader kennismaken?

In een eerste gesprek bekijken we jouw juridische positie. Op basis van dit intake gesprek kom ik bij je terug met een plan van aanpak en een transparante kostenbegroting.